ინგრედიენტები: 2   ქილა (1ლ) მაწონი1   თავი მოზრდილი ხახვი200   გრამი ბრინჯი2   ცალი კვერცხიკამამარილიკარაქი მომზადების წესი: ხახვი წვრილად დავჭრათ, მოვათავსოთ ქვაბში და კარაქში მოვხრაკოთ. შემდეგ დავასხათ ცოტაოდენი წყალი, ჩავაყაროთ ბრინჯი და ვაცადოთ მოხარშვა.როდესაც ბრინჯი მოიხარშება, მაწონი ჯერ წყალში გავხსნათ და შემდეგ ჩავუმატოთ. თან მუდმივად ვურიოთ, რომ მაწონი არ აიჭრას.როდესაც წვნიანი წამოდუღდება, ჩავასხათ გათქვეფილი კვერცხი და ასევე უწყვეტად ვურიოთ.ბოლოს, ...

ინგრედიენტები: 170   გრამი უმარილო კარაქი1   ჭიქა ფქვილი3⁄4  ჭიქა კაკაოს ფხვნილი3⁄4  ჩ/კ გამაფხვირებელი3⁄4  ჩ/კ მარილი200   გრამი შაქარი2   ცალი დიდი კვერცხი2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტივანილის ნაყინი მომზადების წესები წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C -ზე. წაუსვით ცხიმი 33x45 სმ ზომის საცხობ ლანგარს და დააფინეთ პერგამენტი.საშუალო ზომის თასში აურიეთ ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და მარილი.დიდ თასში თქვიფეთ გამდნარი და შეგრილებული კარაქი და ...

ინგრედიენტები: 200   გრამი სულგუნი400   გრამი სიმინდის ფქვილი1   ცალი კვერცხი50   გრამი კარაქი1   ჩ/კ შაქარი1   ჩ/კ მარილი100   მლ. ზეთი230   მლ. რძე ან წყალი მომზადების წესები: სიმინდის ფქვილი თასში ჩაყარეთ. დაუმატეთ კვერცხი, კარაქი, შაქარი და მარილი. ნელ–ნელა შეურიეთ 230 მლ რძე ან წყალი (უმჯობესია რძე).ცომის მოსაზელად ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ, სულ მცირე 5 წუთით.მიღებული ცომი 6 ...

ინგრედიენტები: ჩვეულებრივი პურის ბატონი;შებოლილი ძეხვი — 150-200 გ;პომიდორი — ერთი ცალი;ყველი — 180 გ;მწვანილი;მარილი და წიწაკა — გემოვნებით;მაიონეზი — 2-3 სუფრის კოვზი. შენიშვნა: ეს აუცილებელი ინგრედიენტებია. სხვა პროდუქტი, მაგალითად, ბულგარული წიწაკა, სოკო, ზეთისხილი, შაშხი, სოსისი თუ სხვა, თქვენი ფანტაზიისა და გემოვნების მიხედვით შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მომზადების წესი: დაჭერით პური თხლად — დაახლოებით 1,5-2 სმ სისქის ნაჭრებად, და გადადეთ დროებით გვერდზე;დაჭერით ძეხვი, ...

ინგრედიენტები: ფქვილი - 275 გრ,შაქარი - 200 გრ.სოდა - 1 ჩ.კ.1 ლიმონის ცედრა და წვენივანილი - 3-4 გრ. ან შაქრიანი ვანილი 2 ჩ.კ.მცენარეული ზეთი - 100 მლ. (მოცემულ რეცეპტში გამოყენებულია ზეითუნის ზეთი)წყალი - 170 მლ. (ცივი) მოსართავად: შავი შოკოლადი (სამარხვო) - 100 გრ.მარგარინი - 50 გრ.ლიმონის ცედრა, ნუშის ფანტელები ან დაჭრილი ნიგოზი - სურვილისამებრ მომზადება გაახურეთ ღუმელი 200C-მდეჯამში ერთმანეთში კარგად აურიეთ ფქვილი, სოდა, შაქარი, ვანილი და ლიმონის ცედრა. ყველა ინგრედიენტი რომ ...

ინგრედიენტები: ბლინი: ფქვილი  3/4 ჭ;შაქარი  0,5 ჭ;მარილი  1/4 ჩ/კ;კვერცხი  3 ც;რძე  1,25 ჭ;ვანილი  1 ჩ/კ;კარაქი  4 ს/კ; გულსართი: შოკოლადის პასტა  200გრ;მარწყვი  400გრ;ბანანი  3ც;შაქრის პუდრა  გემოვნებით; მომზადების წესი: გამოვაცხოთ ბლინები: გაცრილი ფქვილი შევურიოთ მარილს და შაქარს, ჩავახალოთ 2ც კვერცხი და 1 კვერცხის გული. ავთქვიფოთ ცომი მიქსერით. 20 წუთით შევდგათ მაცივარში. გამოვაცხოთ ზეთიან ტაფაზე. გავარჩიოთ და გავრეცხოთ მარწყვი, მოვაცილოთ ყუნწები, დავჭრათ მეოთხედებად, ...

ინგრედიენტები წიწიბურა, მოხარშული - 2 ჭიქა კვერცხი - 2-3 ხახვი - 1 თავი ყველი - 150-200 გ მარილი და პილპილი მომზადების წესები ხახვი მოშუშეთ, ყველი კი გახეხეთ. ორივე მათგანი შეურიეთ უკვე მოხარშულ წიწიბურას, დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ. გააკეთეთ ამ მასისგან კატლეტები და ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით ორივე მხრიდან. ...

ინგრედიენტები  2 1/2 ჭიქა ფქვილი (ორნახევარი ჭიქა) 1 პაკეტი გამაფხვიერებელი 1 პაკეტი ვანილი 1/2 ჭიქა კაკაო 2 ჭიქა შაქარი 1/2 ჩ/კ მარილი 1 ჭიქა რძე 1/4 ჭიქა სიმინდის ზეთი 3/4 ჭიქა კარაქი 1 ფილა შოკოლადი 4 ც კვერცხი მომზადება გაახურეთ გაზქურა 170 გრადუსზე აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი და გადადეთ გვერდით. შეურიეთ ერთმანეთს შაქარი, კარაქი და ზეთი. გამოიყენეთ მიქსერი და ურიეთ 10 წუთის მანძილზე. დაუმატეთ კვერცხი და ...

ინგრედიენტები: ფქვილი  400გრ;შაქარი 1ჭ;კარაქი  50გრ;კვერცხი  1ც;ლიმონი  1ც;წყალი  1ჭ;სოდა  1ჩ/კ; მომზადების წესი: წყალში ჩავყაროთ შაქარი, ავურიოთ, დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ. დუღილისათვის 1 წთ საკმარისი იქნება. თუ კარამელის არომატი გვინდა, მაშინ უფრო დიდხან ვადუღოთ. ლიმონი გავხეხოთ, კურკები მოვაცილოთ. ლიმნს დავამატოთ კვერცხი და დაქუცმაცებული კარაქი. ჩავასხათ ცხელი სიროფი, ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი და სოდა. ფქვილი ვამატოთ ნელ-ნელა, მოვზილოთ რბილი ცომი. გავაბრტყელოთ ცომი 1სმ-ზე, ამოვჭრათ ...

ინგრედიენტები: კვერცხის ცილა  3ც;წყალი  1/2 ჭ;რძე  1/2 ჭ;მარილი  1/2 ჩ/კ;ფქვილი 5-6ს/კ;გულსართი:ცხიმიანი ხაჭო  250გრ;კვერცხის გული  1ც;შაქარი  1-2ს/კ;კარაქი  1ს/კ; მომზადების წესი: ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ ცილა, წყალი, რძე და მარილი. თანდათან დავამატოთ ფქვილი და ავურიოთ. მოვზილოთ მკვრივი ცომი და გადავაფაროთ, 30-40 წთ დავაყოვნოთ. ამ დროში ცომი ელასტიური გახდება. მოვამზადოთ გულსართი: ხაჭოს შევურიოთ კვერცხის გული, შაქარი და გამდნარი კარაქი. ცომი თხლად გავაბრტყელოთ, ჭიქით ამოვჭრათ ...