Flash Sale! to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

ინგრედიენტები: ჩვეულებრივი პურის ბატონი;შებოლილი ძეხვი — 150-200 გ;პომიდორი — ერთი ცალი;ყველი — 180 გ;მწვანილი;მარილი და წიწაკა — გემოვნებით;მაიონეზი — 2-3 სუფრის კოვზი. შენიშვნა: ეს აუცილებელი ინგრედიენტებია. სხვა პროდუქტი, მაგალითად, ბულგარული წიწაკა, სოკო, ზეთისხილი, შაშხი, სოსისი თუ სხვა, თქვენი ფანტაზიისა და გემოვნების მიხედვით შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მომზადების წესი: დაჭერით პური თხლად — დაახლოებით 1,5-2 სმ სისქის ნაჭრებად, და გადადეთ დროებით გვერდზე;დაჭერით ძეხვი, ...

ინგრედიენტები: ფქვილი - 275 გრ,შაქარი - 200 გრ.სოდა - 1 ჩ.კ.1 ლიმონის ცედრა და წვენივანილი - 3-4 გრ. ან შაქრიანი ვანილი 2 ჩ.კ.მცენარეული ზეთი - 100 მლ. (მოცემულ რეცეპტში გამოყენებულია ზეითუნის ზეთი)წყალი - 170 მლ. (ცივი) მოსართავად: შავი შოკოლადი (სამარხვო) - 100 გრ.მარგარინი - 50 გრ.ლიმონის ცედრა, ნუშის ფანტელები ან დაჭრილი ნიგოზი - სურვილისამებრ მომზადება გაახურეთ ღუმელი 200C-მდეჯამში ერთმანეთში კარგად აურიეთ ფქვილი, სოდა, შაქარი, ვანილი და ლიმონის ცედრა. ყველა ინგრედიენტი რომ ...

ინგრედიენტები: ბლინი: ფქვილი  3/4 ჭ;შაქარი  0,5 ჭ;მარილი  1/4 ჩ/კ;კვერცხი  3 ც;რძე  1,25 ჭ;ვანილი  1 ჩ/კ;კარაქი  4 ს/კ; გულსართი: შოკოლადის პასტა  200გრ;მარწყვი  400გრ;ბანანი  3ც;შაქრის პუდრა  გემოვნებით; მომზადების წესი: გამოვაცხოთ ბლინები: გაცრილი ფქვილი შევურიოთ მარილს და შაქარს, ჩავახალოთ 2ც კვერცხი და 1 კვერცხის გული. ავთქვიფოთ ცომი მიქსერით. 20 წუთით შევდგათ მაცივარში. გამოვაცხოთ ზეთიან ტაფაზე. გავარჩიოთ და გავრეცხოთ მარწყვი, მოვაცილოთ ყუნწები, დავჭრათ მეოთხედებად, ...

ინგრედიენტები წიწიბურა, მოხარშული - 2 ჭიქა კვერცხი - 2-3 ხახვი - 1 თავი ყველი - 150-200 გ მარილი და პილპილი მომზადების წესები ხახვი მოშუშეთ, ყველი კი გახეხეთ. ორივე მათგანი შეურიეთ უკვე მოხარშულ წიწიბურას, დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ. გააკეთეთ ამ მასისგან კატლეტები და ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით ორივე მხრიდან. ...

ინგრედიენტები  2 1/2 ჭიქა ფქვილი (ორნახევარი ჭიქა) 1 პაკეტი გამაფხვიერებელი 1 პაკეტი ვანილი 1/2 ჭიქა კაკაო 2 ჭიქა შაქარი 1/2 ჩ/კ მარილი 1 ჭიქა რძე 1/4 ჭიქა სიმინდის ზეთი 3/4 ჭიქა კარაქი 1 ფილა შოკოლადი 4 ც კვერცხი მომზადება გაახურეთ გაზქურა 170 გრადუსზე აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი და გადადეთ გვერდით. შეურიეთ ერთმანეთს შაქარი, კარაქი და ზეთი. გამოიყენეთ მიქსერი და ურიეთ 10 წუთის მანძილზე. დაუმატეთ კვერცხი და ...

ინგრედიენტები: ფქვილი  400გრ;შაქარი 1ჭ;კარაქი  50გრ;კვერცხი  1ც;ლიმონი  1ც;წყალი  1ჭ;სოდა  1ჩ/კ; მომზადების წესი: წყალში ჩავყაროთ შაქარი, ავურიოთ, დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ. დუღილისათვის 1 წთ საკმარისი იქნება. თუ კარამელის არომატი გვინდა, მაშინ უფრო დიდხან ვადუღოთ. ლიმონი გავხეხოთ, კურკები მოვაცილოთ. ლიმნს დავამატოთ კვერცხი და დაქუცმაცებული კარაქი. ჩავასხათ ცხელი სიროფი, ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი და სოდა. ფქვილი ვამატოთ ნელ-ნელა, მოვზილოთ რბილი ცომი. გავაბრტყელოთ ცომი 1სმ-ზე, ამოვჭრათ ...

ინგრედიენტები: კვერცხის ცილა  3ც;წყალი  1/2 ჭ;რძე  1/2 ჭ;მარილი  1/2 ჩ/კ;ფქვილი 5-6ს/კ;გულსართი:ცხიმიანი ხაჭო  250გრ;კვერცხის გული  1ც;შაქარი  1-2ს/კ;კარაქი  1ს/კ; მომზადების წესი: ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ ცილა, წყალი, რძე და მარილი. თანდათან დავამატოთ ფქვილი და ავურიოთ. მოვზილოთ მკვრივი ცომი და გადავაფაროთ, 30-40 წთ დავაყოვნოთ. ამ დროში ცომი ელასტიური გახდება. მოვამზადოთ გულსართი: ხაჭოს შევურიოთ კვერცხის გული, შაქარი და გამდნარი კარაქი. ცომი თხლად გავაბრტყელოთ, ჭიქით ამოვჭრათ ...

ინგრედიენტები: 350 გრ ფქვილი200 გრ შაქარი (100 გრ ცომში და 100 გრ გულსართში)კვერცხი150 მლ რძე20 გრ საფუარი50 გრ ნუშის ფქვილი100 გრ ნაღების კარაქი (ოთახის ტემპერატურის)მწიკვი მარილიმწიკვი გახეხილი ნუშის კაკალი1-1ჩ/კ დაფქული დარიჩინი და ილიერთი მუჭა ნუში ან სხვა კაკალიზემოდან წასასმელად ——- კვერცხი, 1ს/კ გამდნარი ნაღების კარაქი და 2 ს/კ რძე. მომზადების წესი: პატარა ჯამში ავურიოთ სუფრის კოვზი შაქარი, საფუარი და ნახევარი ...

ინგრედიენტები: ხახვი  1-2თ;პომიდორი  4-5თ;ყველი რიკოტა  250გრ;ღორის ხორცი  1კგ;კვერცხი  2ც;ლაზანიას ფირფიტები  16ც;პარმეზანი  200გრ;მოცარელა  200გრ;მარილი, პილპილი, ორეგანო, ბაზილიკი, ბეგქონდარა, ნივრის ფხვნილი  თითო მწიკვი; მომზადების წესი: :გავრეცხოთ და მოვხარშოთ ღორის ხორცი, გავაცივოთ და ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ. მოვამზადოთ დანარჩენი ინგრედიენტები. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთშ, დავამატოთ კანგაცლილი დჭრილი პომიდორი და ვშუშოთ. დავამატოთ სანელებლები, დავაყაროთ გატარებული ხორცი და ამოვურიოთ. 5 წთ ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე. ლაზანიას ...

ინგრედიენტები: ლაზანიას ფირფიტები  6ც;ზეთი  1ს/კ;ქათმის ხორცის ფარში  450გრ;პრასი  1ღერი;ნიორი  4კბილი;ნიახური  4ღერი;ხუჭუჭა კომბოსტო (ქეილი) ან ისპანახი  120გრ;ხაჭო  150გრ;რიკოტა  100გრ;ნახევრადმაგარი ყველი  2/3ჭ (გახეხილი);მაგარი სახეობის ყველი  2/3ჭ (გახეხილი);ბეგქონდარა  2ს/კ;მარილი, პილპილი  გემოვნებით; მომზადების წესი: მოვამზადოთ ინგრედიენტები. პრასი დავჭრათ მრგვლად (მწვანე ნაწილს არ ვიყენებთ), ჩავყაროთ წყალში. დავკეპოთ ნიორი. ნიახურს ფოთლები მოვაცილოთ და წვრილად დავჭრათ. კომბოსტო დავკეპოთ. ბეგქონდარას ტოტებს ფოთლები მოვაცილოთ, დავკეპოთ, შეგვიძლია კამით ჩავანაცვლოთ. ყველი ...